FDM terápia - EgészségStart

Tartalomhoz ugrás
FDM terápia

Nyíregyházán 2017-ben elsőként én alkalmaztam az FDM terápiát, mellyel addig "kezelhetetlen" mozgásszervi problémák váltak tünetmentessé. Azóta többen megtanulták a technikát, könnyebben elérhetőbbé vált ez a kezelési metódus.

Mi az FDM?
Fascia Distorziós Modell, de ha magyar mozaikszót szeretnék alkotni, ami kifejezi a terápia lényegét, akkor azt mondanám:
Fáj, De Megéri! Ezt a szlogent 2017-ben találtam ki, azóta számos hirdetésben találkoztam már vele. Ez is bizonyítja, hogy mennyire kifejezi ez a gondolat a terápia mibenlétét.
Az FDM terápia a szervezetünket különleges módon behálózó fasciarendszer funkcionális és strukturális zavarának megszüntetésére létrehozott technika, melyet úgy alkotott meg a módszer felfedezője, hogy a fájdalom megjelenését, a páciens által adott testi gesztikulációkat alapul véve különböző modellekbe sorolható és annak megfelelően kezelhető a probléma.
Ezeket a fájdalommintákat a terapeuta gyorsan és hatékonyan tudja értelmezni, és a kezelési metódust megválasztani.
Gyors állapotjavulás érhető el a kezelés hatására, mely nagymértékű fájdalommal jár.
Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb fasciadisztorzió nem számolható fel fájdalom nélkül, de a kezelés hatására nagymértékű és gyors állapotjavulás, akár egyszeri kezelés hatására is teljes tünetmentesség érhető el.

Vizsgálat:
- adott panasz (akut sérülés, valamint régóta fennálló problémák​,​ fájdalmak) okkeresése a fájdalom helyére, intenzitására, megjelenési formájára fókuszálva. Mindemellett az izomzat és az ízületek manuális, funkcionális vizsgálatával, mozgástesztekkel.

Kezelés:
- fascia-korrekció FDM technikával és gyógymasszázzsal, valamint izomdiszbalansz kezelés esetenként Kinesiotape felhelyezésével

A kezelés időtartama: 30 perc
A kezelés ára:
- első alkalom: 18 000 Ft
- minden további alkalom (8 héten belül adott problémára): 12 000 Ft

Fizetés: időpontfoglalás után díjbekérőt kap, melynek átutalásos kiegyenlítésével történik meg az időpont fixálása.
Vissza a tartalomhoz