Intenzív reflexológiás talpmasszázs - EgészségStart

Tartalomhoz ugrás
Oktatás > Oktatás személyesen > Nyíregyháza
Intenzív reflexológiás talpmasszázs
Kiscsoportos,  gyakorlatközpontú képzés
(2 nap)
               
Időpontja:
2021. február 21. és 28. (2 egymást követő vasárnap) - NYÍREGYHÁZA
9:00 - 17:00
                                                                   
J e l e n t k e z e m >>>
          
A  frissítő reflexológiás talpmasszázs egy természetes gyógymód,  melynek segítségével a  masszőr a szervezet öngyógyító folyamatait fokozni tudja. A talp  masszírozásával általános frissítő, regeneráló hatást érünk el. A   szakértelemmel végzett talpmasszázs továbbá a belső szervek funkciójára  is  pozitívan hat. A talpon lévő reflexzónák stimulálásával a zónákhoz  tartozó  szervek/szövetek vérbőségét, anyagcseréjét, nyirokkeringését  javíthatjuk.
A  talpmasszázs  hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében.  Javítja az idegrendszer, a  hormonrendszer és az immunrendszer  működését. Kiegyensúlyozza az  energiaáramlást, a vér- és  nyirokkeringést.
A  talp a test térképe. A két láb, a bal  és a jobb testfélhez igazodva  egységet képez. A kettős szervek területei tehát,  mint például a vesék,  mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő  testrészek, mint a  pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A  talpmasszázs  kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van   talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az   idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos  pontok  masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a  szervek. Ha egy  testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő  pont a talpon különösen  nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a  pontot masszírozzák, a hozzá  tartozó testrégió keringése javul.
A  talpmasszázs különösen hatásos a  belső szervek funkcionális  zavarainál, mint ögyógyító módszer.Főként  anyagcsere-betegségeknél,  gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél  születtek eddig  sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen  ajánlott.  Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően  befolyásolja  a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az   emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is.
A  masszázs a megrekedt energiát  ismét nyugodt folyásba tudja hozni.  Fokozza a szervezet védekező erejét.  Lélektani, lelki hatással a  masszázs szorongástól, feszült állapotokból  szabadíthat meg. Energiákat  tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés  megváltozik. Lelki  fájdalmakban is segítséget nyújt.

Láb  SPA
A  résztvevők a frissítő talpmasszázs  során elsajátítják a láb SPA  kezelési metódusokat is, így megismerkednek a  professzionális láb SPA  kezelési struktúrákkal is.
                                                      
A   tanfolyam elvégzésével a résztvevők megismerik és alkalmazni tudják a  közérzetjavító,  egészség fenntartó, frissítő reflexológiás talpmasszázs elméleti  hátterét és gyakorlati  technikáit, képesek  egy 20-40 perces komplex talp- lábmasszázs-kezelés  elvégzésére.
A talpmasszázs tanfolyam főbb témakörei:
  • A reflexzónamasszázs hatásai az emberi szervezetre,
  • A lerakódások, diszbalanszok kialakulásának okai,
  • Lábbetegségek (lúdtalp, bütyök, bőrkeményedés, tyúkszem, lábgomba),       lábápolás, prevenció,
  • A talpmasszázs ellenjavallatai, tiltó körülményei,
  • A kezelés hatékonyságát befolyásoló tényezők,
  • A kezelés menete, higiénés, biztonsági előkészületek, segédeszközök,
  • A masszőr ergonómiája, ön-karbantartása: a kezek edzése, ujjak       erősítése,
  • Egyéb reflexövezetek a testen illetve a végtagokon.
  • SPA eszközök használata, kezelési metódusok
  
Csoportjaink:
Képzéseink  kizárólag kis létszámúak,  12-14 fővel indítjuk csoportjainkat, hogy minden  tanulónk kellő  odafigyelést, segítséget  kapjon az oktatójától ami által olyan  minőségi masszázstudás birtokába kerülnek,  amellyel a világ bármely  pontján megállják a helyüket szakmájukban.
  
Oktatónk
Szabó Gábor - gyógy- és talpmasszőr, természetgyógyász

Helyszín
Peace PowerPlate & Szépség Szalon, 4400 Nyíregyháza, Szegfű utca 69.

Részvételi díj:  40.000 Ft/fő
Az ár  tartalmazza
- az elméleti és gyakorlati oktatás díját
- a tanfolyam során használt krémeket, olajokat, eszközöket
- a tanfolyam jegyzetét
- a vizsgadíjat

Mit  kell hozni a képzésre:
a  képzés helyszínén a hallgatóknak biztosítjuk az  alapanyagokat,  fertőtlenítő kendőket, olajokat, krémeket, a hallgatók részéről csak kényelmes, szabad mozgást biztosító fehér ruházat, papucs,  váltózokni, 2 db törülköző, toll, jegyzetfüzet, ivóvíz szükséges.
    

Jelentkezés módja:
Vissza a tartalomhoz